Valand

Mellan Kungsmässan och Innerstaden växer nu en helt ny modern stadsdel fram. Valand är Aranäs och ett av Kungsbackas mest spännande och utmanande stadsutvecklingsprojekt.

Mellan Innerstaden och Kungsmässan byggs nu Valand, som består av sex kvarter med modern och djärv arkitektur. Genom stadsdelen går "Valands promenad" som knyter ihop den gamla stadskärnan med Kungsmässan och skapar ett större, attraktivt centrum. Med butiker, restauranger, kontor och boende i olika former skapar vi en stadsdel som alltid lever. En plats för alla helt enkelt.

Valand kommer att erbjuda ca 150 hyresrättslägenheter och ungefär lika många bostadsrättslägenheter. Utöver detta skapar vi 13 000 kvm för kontor, handel och restaurang. Inriktningen blir i huvudsak bank, finans och annan kvalificerad kontorsverksamhet. I gatuplan ser vi handel men givetvis också café och restaurang.

Byggnationen inleds hösten 2016 med ett kontors- butiks- och parkeringshus i hörnet Varlavägen/Kungsgatan. Hela stadsdelen beräknas stå färdig 2023.

Här är vi nu! - KVARTER 6

Först ut i Valand är kvarter 6! En maffig, färgglad byggnad som välkomnar besökarna in i Kungsbacka Centrum. Dryga 3 300 kvm kontorsyta och nästan 900 kvm butiksyta skvallrar om ett helt nytt första intryck av staden. Att byggnaden också rymmer 400 parkeringsplatser i ett snyggt parkeringshus borde inte göra någon ledsen! Kanozi arkitekter står för utseendet och Skanska ansvarar för byggnationen. Byggstart oktober 2016 med inflyttning 2018/19.

Kvarter 1

Nummer två i turordningen! Byggstart beräknad till strax efter årsskiftet 2017. Kvarter 1 är ett välkommet tillskott av 92 hyresrättslägenheter och 4 100 kvm kontorsyta. Inflyttning beräknas till 2019. Kvarteret får en stor, ljus och grönskande innergård med plats för lek och rekreation mitt i centrala Kungsbacka. För att skapa en trevlig levande stadskänsla bygger vi även 1 130 kvm butiker i gatuplan. Arkitekter är Liljewalls.

Kvarter 2

Vi bevarar det nuvarande Teliahuset men bygger på och till ca 3 000 kvm kontorsyta. Byggstart 2018 med beräknad inflyttning 2020.

Kvarter 3

Valand blir en stadsdel med olika boendeformer. I kvarter 3 bygger vi 65 bostadsrättslägenheter i olika storlekar. Även här skapar vi en grön oas i kvarterets kärna, mellan husen. I gatuplan fortsätter vi med trevliga butikslokaler som bland annat vetter ut mot torgytan i anslutning till Gula Villan.
Kanske blir det en mysig restaurang? Eller ett café?

Byggstart beräknad till 2021 vilket innebär inflyttning 2023.

Kvarter 4

Ett spännande kvarter med 42 bostadsrättslägenheter och lokalytor i direkt anslutning till den charmiga torgmiljön runt gamla Gula Villan, som kommer att bevaras. Här bidrar vi gärna med konstnärliga inslag kopplade till Kungsbacka. Vi ser framför oss en blommande, grön och skön miljö, något som blivit Kungsbackas kännetecken.

Byggstart 2022 med inflyttning 2023.

Kvarter 5

Vi fortsätter med ytterligare 50 hyresrättslägenheter. Här håller vi fast vid en levande gatumiljö och lämnar därför plats för flera butiksytor i gatuplan. Den gröna innergården har öppningar mot tre väderstreck vilket skapar fina ljusinsläpp.
Byggstart 2021 inflyttning 2023.

Centrumhuset

I centrumhuset bor man inte. Här arbetar man. 600 kvm kontorsyta tillsammans med 500 kvm butiksyta i direkt anslutning till promenadstråket välkomnas säkert av Kungsbackas näringsliv.

Kvarter 7

Kvarter 7 har ett fantastiskt läge med en grön innergård, samt utsikt över den vackra kyrkogården bort mot Kungsbackaån. Mycket mer centralt kan man inte bo. Detta kvarter kommer att ha butiker ut mot Kungsgatan och mot Valands gångstråk. I våningarna ovanför skapar vi 38 hyresrättslägenheter med stans bästa läge.
Byggstart 2018 och redo för inflyttning 2020.

Intresseanmälan Valand

Jag är intresserad av