Mina sidor

Kolla Parkstad

Kolla Parkstad ligger vackert belägen mellan Onsalafjorden och Kungsbacka innerstad. Området började byggas 201 och beräknas stå helt färdigt 2020. I Kolal Parkstad kommer det mesta att finnas. Parker, skolor, daghem, idrottsanläggningar och strövområden. Stadsdelen får en struktur som påminner mycket om Gamla Villastaden i Kungsbacka. Bebyggelsen blir en blandning av radhus, kedjehus, hyresrättslägenheter och bostadsrättslägenheter. Den första etappen är helt färdig och här hittar vi våra 88 fina hyreslägenheter som stod inflyttningsklara 2013.

Snabbfakta

  • Antal lägenheter: 80 st
  • Storlek: 2-5 rok
  • Centrum: 1000 m
  • Byggår: 2013

Om lägenheterna

Vi har byggt 2:or, 3:or och 4:or samt 5:or i radhusformat. Nästan alla lägenheter har balkong eller uteplats. Standarden är hög med genomgående ekparkett. Badrummen som är helkaklade med komfortvärme i golven har även arbetsbänk och tvättmaskin/torktumlare. Köken har vita köksluckor från Ballingslöv. Alla väggar är vitmålade och lägenheterna är ljusa och luftiga. Samtliga rum har uttag för TV/telefon/ data. Cyklar parkeras i särskilt hus på gården.

Kommunikationer

Kv.14 & 21 ligger exakt 1000 m från Kungsbacka Torg. Det är nära till Resecentrum från vilket pendeltåg och bussar avgår. Kollektivtrafik kommer på sikt att gå genom Kolla Parkstad och hållplats kommer att ligga i mycket nära anslutning till dessa kvarter. Med bil är du ute på E:6 på ca 2 minuter.

Skolor och barnomsorg

Förskola och skola 1 – 9 samt finns i angränsande kvarter. Gymnasieskolor inom gångavstånd.

Affärer

Kungsbacka Innerstad med hela dess utbud av butiker och matvaruaffärer ligger på gångavstånd. Kungsmässans köpcentrum med 92 butiker ligger ca 1,5 km från Kolla Parkstad. Servicebutik, bageri och kafé planeras redan i etapp 1. Större matbutik etableras troligen inom området i en senare etapp.

Parkering

Inom området finns gott om parkeringsplatser, både gatuparkering samt större parkeringar. Boendekort köps av Kungsbacka kommun. Ett mindre antal gårdsparkeringar finns att hyra av oss på Aranäs. 

Miljörum

Miljöhus med fullsorteringsmöjligheter finns på gårdarna.

Utemiljö

Utemiljön som anläggs är en grönskande gårdsmiljö med mycket växter och många blommande buskar och träd. Gemensamma grillplatser planeras inom området. Det kommer också att finnas gräsmattor för lek och avkoppling.

Städning och skötsel

Städning av alla gemensamma ytor samt skötsel av våra gårdar utförs av Aranäs egen personal.

Miljöcertifierad fastighet

Gnejsvägen 53-57 har certifierats enligt BREEAM In- Use och fått betyget ”Very Good”.

Gnejsvägen 50–56 och Rubinvägen 3 har certifierats enligt Miljöbyggnad i Drift och fått betyget nivå silver.