Information!

Aranäs kontor har stängt 25/9 kl.13.00-16.00 och 26/9 kl. 9.00-12.00.

Du vet väl om att du när som helst kan göra din serviceanmälan i Aranäs boendeapp eller på "Mina sidor" på www.aranas.se

Aranäs Fastigheter

 

Mina sidor

Inomhusklimat

Inomhusklimat

Beroende på ålder, hur mycket vi rör oss och hur många som bor i hushållet så upplever vi inomhusmiljön olika. I dag sköts all reglering av värme med automatik. 

Temperatur 

I våra lägenheter ska temperaturen ligga på ca 20 grader. På sommaren kan det givetvis bli varmare. Placera din termometer (i ögonhöjd) på en vägg som inte är i direkt anslutning till ett fönster för att visa en rättvis temperatur. Är temperaturen lägre än 20 grader är du välkommen att göra en serviceanmälan till oss.   

När sätts värmen på?  

I dag sker all reglering av värme med automatik. I ditt område är alla lägenheter utrustade med en temperaturgivare som är monterad i lägenhetens hall. Den hjälper värmesystemet att hålla rätt temperatur. Om lägenheterna blir för kalla så skickas mer värme ut i radiatorerna och tvärtom vid för hög temperatur. Detta ger ett jämnare och bättre inomhusklimat, samtidigt som vi undviker att slösa energi när det inte behövs.  Observera att detta innebär att radiatorerna periodvis kan vara svala även om det är minusgrader ute.  

Viktigt: Tänk på att inte täcka över radiatorerna med gardiner eller att placera stora möbler som tex soffa tätt intill elementet. Att vädra korta stunder är bra men lämna inte fönster öppna under längre tid.