Mina sidor

Vad vill du göra om?

Ibland vill man förändra sin omgivning. Lite ny färg kan pigga upp. Kanske är du trött på att diska för hand och vill ha en diskmaskin? Här kan du läsa om hur vi kan hjälpa dig eller på vilket sätt du kan fixa det på egen hand.

Underhåll och renovering

Lägenheter slits olika beroende på vem som bor där. Vi har därför valt att behovspröva alla underhållsåtgärder istället för att använda oss av intervallrenovering. Det innebär att all renovering föregås av en besiktning utifrån denna fattas beslut om vilka eventuella åtgärder som är aktuella. Kontakta Aranäs så berättar vi mer.

Målning och tapetsering

Du får måla eller tapetsera i din lägenhet om arbetet utförs fackmannamässigt. Vid tapetsering, tänk på att använda rätt utrustning och rätt klister, och att du börjar vid ett fönster. Då slipper du skuggor vid skarvarna Om du väljer starka/udda kulörer kan du bli skyldig att återställa lägenheten vid avflyttning. Kontakta din fastighetstekniker innan du målar eller tapetserar.

Väggar

Ska du hänga något på väggarna är det viktigt att tänka på att väggarna i din lägenhet kan vara av olika material. Olika material kräver olika skruvar, pluggar mm.

Kakel

Gör aldrig hål i kakelplattor själv. Bakom kaklet finns en fuktspärr som skadas om du gör hål och fukt kan då spridas in i väggen. Kaklet kan också lätt spricka. Be en fackman om hjälp eller rådgör med oss.

Vitvaror

Om du vill installera tvättmaskin eller diskmaskin måste du alltid få ett godkännande av din fastighetstekniker och installationen måste alltid utföras av en fackman. Under diskmaskinen måste du alltid placera ett så kallat droppskydd.