Mina sidor

Frågor och Svar

Vad är det för dosa som sitter i hallen?
Svar: Det är en temperaturgivare för att garantera ett bra inomhusklimat – se avsnittet inomhusklimat

Var hittar jag mitt förråd?
Svar: Bor du på Gnejsvägen har du tillgång till ett förråd på vinden. Förråden är uppmärkta med ditt lägenhetsnummer. Till detta behöver du ett eget hänglås.

Hur debiterar ni varmvattenförbrukning?
Svar: Varje lägenhet har en egen mätare för varmvatten. Förbrukningen för din lägenhet redovisas på din hyresavi nästkommande månad.

Vad är det för lampkontakt som sitter i taket?
Svar: Lampkontakten i taket i lägenheten är enligt ny standard, s.k. DCL-uttag.

Hur fungerar porttelefonen?
Svar: Trapphusentréerna är utrustade med porttelefoner. Dessa är kopplade till de telefonnummer ni uppgav till oss när ni sökte lägenheten. Önskar ni ändra dessa så ta kontakt med oss eller gör en serviceanmälan i Boendeappen. Se mer i manualen här.

Hur gör jag enklast en Serviceanmälan?
Svar: Serviceanmälan gör du enklast i Boendeappen eller via Mina sidor på aranas.se. Vid akuta fel utanför kontorstid; ring 0300-512 80

Var kan jag ställa min cykel?
Svar: Cykelrum finns på innergården. Där kan du ställa din cykel eller moped i mån av plats. Allt som förvaras här ska vara i brukbart skick och användas med jämna mellanrum. För längre förvaring används till exempel ditt lägenhetsförråd.

Vem tecknar elavtal?
Svar: För att elen ska fungera i ditt hem behöver du två olika avtal. Dessa tecknar du själv och kostnaden för hushållsel ingår inte i din hyra.

Ett elhandelsavtal behövs för att du ska kunna börja använda elen i ditt hem. Det kan du teckna med valfri leverantör, ett så kallat elhandelsföretag. Elavtalet är det som främst reglerar hur mycket du betalar för själva elen som du använder, till exempel varje gång du tänder en lampa eller använder spisen.  

Elnätsavtalet tecknar du med det elnätsföretag som äger nätet i ditt fall Ellevio. Du kan inte välja nätägare själv eftersom det bara finns en nätägare per område runt om i landet. Det är din nätägare som äger, bygger och underhåller elnätet där du bor.