Mina sidor

Kolla Backe

Kolla Backe ligger naturskönt nära centrum och består av både hyresrätter och bostadsrätter. 2007 belönades projektet med Kungsbacka Arkitekturpris.

Nära naturen – och centrum

Under åren 2004 – 2006 utvecklade Aranäs Kolla Backe från detaljplan till färdiga hus. Kolla Backe ligger i Kungsbacka stad, intill ett skogsområde på en höjd med vacker utsikt över Kungsbackafjorden. Här bor man omgärdad av naturen samtidigt som man har Kungsbacka centrum på bekvämt avstånd.

Kungsbacka arkitekturpris

När du närmar dig området ser du de varmröda byggnaderna som "trappar sig" upp i sluttningen. Husen står parvis med entrésidorna vända mot den gemensamma entrégården som nås från besöks och handikapplatser. Husen har ritats av Liljewalls arkitekter och projektet belönades med Kungsbacka arkitekturpris 2007.

Ljusa luftiga lägenheter

I lägenheternas utformning har arkitekten särskilt tänkt på rummens möblerbarhet genom att placera fönster och dörrar så att den vackra utsikten tas till vara på bästa sätt. Lägenheterna har öppna och ljusa planlösningar med god yteffektivitet. Kök och vardagsrum har öppet samband. Den höga rumshöjden utnyttjas maximalt för förvaring. Allt är estetiskt tilltalande och praktiskt genomtänkt.

Bostadsrätter och hyresrätter

På Kolla Backe har vi utvecklat två byggnader för hyresrätter och fyra byggnader för bostadsrätter. Bostadsrätterna har 2-5 rum och kök och hyresrätterna 2 – 3 rum och kök. Alla lägenheter har stora balkonger eller uteplatser- några har takterass.