Mina sidor

Var ska bilen och alla lådor stå?

Förutom lägenheter hyr vi även ut parkeringsplatser, garage och extra förrådsutrymmen.

Parkering

Aranäs hyresgäster har möjlighet att hyra plats för bil/motorcykel i garage eller på biluppställningsplats i mån av tillgång. Det finns också möjlighet att hyra särskilda parkeringplatser för uppställning av husvagn eller husbil.

Samtliga platser utomhus hanteras och hyrs ut av APCOA Parking Sverige AB, www.apcoa.se 

APCOA är Europas näst största privata parkeringsbolag med nästan 500 anställda i Sverige. I Sverige hanterar de över 225 000 parkeringsplatser på daglig basis. APCOA och Europark är samma bolag där APCOA står på hyresavierna och Europark övervakar parkeringarna vilket man oftast ser på skyltarna ute i bostadsområden, på bilar samt vakternas uniformer.

Frågor & Svar

1) Jag bor hos Aranäs och vill hyra en fast parkering, vem kontaktar jag?
Man går in på http://hyra.apcoa.se, söker upp sin adress och klickar sedan vidare för att teckna avtal online alternativt skickar man e-post till aranas@apcoa.se för vidare hantering. På hemsidan (http://www.apcoa.se) finns även en chatt-funktion där man enkelt kan få svar på sina frågor.

2) Jag bor hos Aranäs och vill köpa ett parkeringstillstånd, vem kontaktar jag och hur registrerar jag bilnumret?
Man går in på http://hyra.apcoa.se, söker upp sin adress och klickar sedan vidare för att teckna avtal online alternativt skicka man e-post till aranas@apcoa.se för vidare hantering. 

Sedan för att registrera sitt fordon för ett digitalt tillstånd så loggar man in med sitt Bank-ID i APCOAS serviceportal (https://service.apcoa.se). Om man inte har tillgång till Bank-ID så kan man kontakta Kundservice via e-post, aranas@apcoa.se för att erhålla inloggningsavgifter. På hemsidan (http://www.apcoa.se) finns även en chatt-funktion där man enkelt kan få svar på sina frågor.

3) Hur gör jag för att avgiften ska dras på autogiro?
Enklast är att ansöka om detta via sin bank alternativt kan man kontakta APCOA via e-post aranas@apcoa.se eller via chatt-funktionen på hemsidan (http://www.apcoa.se) – då kan APCOA posta en autogiroblankett.

4) Hur säger jag upp min parkering?
Man kan antingen göra detta genom att fylla i ett formulär på https://www.apcoa.se/kontakta-oss/uppsaegning, maila till aranas@apcoa.se eller inne i Serviceportalen, https://service.apcoa.se .

5) Vilken uppsägningstid är det på parkering/parkeringstillstånd?
Uppsägningstiden är enligt avtal minst 1 månad innan en ny upplåtelseperiod, annars förlängs avtalet ytterligare 1 kalendermånad.

6) På gästparkeringen, vilka appar kan man använda?
Man kan använda APOCA Flow eller Easypark. Man kan även betala genom att skanna en QR-kod med sin mobilkamera. QR-koden finns på skyltar ute på de olika besöksparkeringarna.

För att hyra garage registrerar man sig på Mina sidor.

Förråd

De flesta av våra lägenheer har ett externt förrådsutrymme. Skulle du behöva hyra ytterligare förrådsutrymme kan du hyra detta av oss i mån av tillgång. Förrådsutrymmen finns att hyra från 5 kvm – 50 kvm.

Kontakt

Lena Pehrsson

Kund- och Uthyrningsansvar Bostad

Ulrika Fredriksson

Kund- och Uthyrningsansvar Bostad