Mina sidor

Flytta ut

Vi hoppas givetvis att du ska trivas och vill bo länge hos oss. Men om du väljer att flytta så finns det en del du bör känna till.

Uppsägning 

När du ska flytta ut måste du alltid göra en skriftlig uppsägning. Blankett för uppsägning finns att ladda ner på aranas.se, alternativt med e-signering via Mina sidor.

Uppsägningstiden är alltid tre kalendermånader från den sista i den månad som uppsägningen registrerats hos oss. I händelse av dödsfall gäller en månads uppsägningstid om uppsägningen görs inom en månad efter det att dödsfallet ägt rum.

Blankett uppsägning

ANSÖKAN uppsägning av kontrakt (PDF)

Besiktning av lägenhet

Efter att du sagt upp din lägenhet kommer vi att genomföra två besiktningar. Den första sker ganska snart efter att du sagt upp din lägenhet. Vid denna besiktning tittar vi efter eventuella skador eller onormalt slitage på lägenheten och upprättar ett besiktningsprotokoll. Detta gör
vi för att du som hyresgäst skall hinna åtgärda eventuella anmärkningar innan du flyttar ut och för att vi ska veta vad vi behöver göra när nästa hyresgäst flyttar in. På avflyttningsdagen sker en andra besiktning. Då kontrolleras att eventuella fel åtgärdats samtidigt som det också skall göras en städbesiktning.

Städning

Innan du lämnar din lägenhet så måste den flyttstädas. Läs gärna igenom checklistan som du fått från oss för att se vad som krävs för att din flyttstädning skall bli godkänd vid besiktningen och för att du ska slippa bli ersättningsskyldig.

Visning av lägenhet

Efter det att du sagt upp din lägenhet så är det viktigt att du finns tillgänglig för att visa lägenheten för nya hyresgäster. Skulle du ha problem med detta är det viktigt att du meddelar oss så att vi gemensamt kan hitta en lösning.

Nycklar

Samtliga nycklar och taggar som tillhör lägenheten lämnar du till Aranäs i samband med städbesiktningen. Har du installerat ett eget extralås och tänker ta med dig detta måste en godkänd täckbricka monteras där låset suttit.

Bomnyckel

För att komma in med flyttbil på gården behöver du en särskild bomnyckel. Bomnyckel får du låna på Aranäs kontor. Du hittar oss på Kungsgatan 6 våning 4. Våra öppettider är måndag-fredag 08.00-12.00. Tänk på att inte parkera fordon inne på gården så att de blockerar vägen för Räddningstjänsten!

Att tänka på

Tänk på att säga upp ditt elavtal i god tid med din nätleverantör.
Meddela dina vänner och andra kontakter att du flyttar. Prenumerationer, kontokortsföretag, bank- och postgiro, försäkringsbolag och föreningar måste få veta att du flyttar liksom din arbetsgivare, posten och folkbokföringen. Särskilda blanketter för adressändring finns hos posten. Observera att eftersändning, som du själv måste begära, bara räcker för en viss period.

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk adressändring mot en avgift.

Adressändring

Skatteverket

Flyttanmälan

Kontakt

Ulrika Fredriksson

Affärsansvar Bostäder

Lena Pehrsson

Ansvar Projektuthyrning Bostäder